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2018年7月 お献立写真をUPします♪ July 2018 UP the menu picture ♪

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長久手市にて日本料理教室を開催しています。
体験レッスン随時受付中です。
詳しくはホームページをご覧下さい。
We have a Japanese cooking class in Nagakute city.Experience lesson We are accepting at any time.
Please see the homepage for details.
料理教室 四季HP Japanese Cooking Class SIKI


【2018年7月 お献立】
・鮎塩焼き A sweet salted roast
・揚鱧 蛇の目瓜 冬瓜の椀 Fried fish of Hamo soup with simmered winter melon
・滝川豆腐 Takigawa Tofu
・揚米茄子 特製肉味噌 Fried eggplant special meat miso
・凍結トマトのベジ素麺 Vegetarian noodles
・胡瓜福神漬け Pickles of cucumber
・ジャスミンプリン Jasmine pudding 


・鮎塩焼き

6月〜9月が旬の鮎。
このようにくねくねした様子で焼き上げる為に、登り串という串打ちを施します。
鮎が川を登っていく様子から付けられたこの呼び名。化粧塩を施して、普段よりずっと美味しそうに焼くコツをお伝えします。
Ayu from season is from June to September.
In order to bake up like this in such a way, we will apply skewers called climbing skewers.
This name is attached from the appearance of sweetfish climbing the river. I will give you the tips that apply cosmetic salt and bake it much more delicious than usual.

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・揚鱧 蛇の目瓜 冬瓜の椀 Fried fish of Hamo soup with simmered winter melon

梅雨時期から脂がグッと乗ってくる鱧を揚げて更に味を凝縮させます。
夏によく使われるドーナツのような蛇の目細工。涼やかなお椀を実習します。
可愛らしいヒマワリ細工の会津塗りのお椀を実際に使用します。
I will practice a cool bowl.I actually use a pretty sunflower-made Aizu painted bowl.


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・滝川豆腐 Takigawa Tofu

その様子が滝川のように見えることから命名されました。夏に食べられる代表的なお料理です。
今回はこちらを七夕にちなみ天の川に見立て、中央に織り姫星と彦星のオクラを乗せてみました。
天突きを使って押しだす練習をします。
It was named because it looks like Takigawa. It is a typical dish you can eat in the summer.
For this time, we chose this as the Milky Way after the Tanabata, and we tried placing Okura of Weaving Princess and Planet of Hikari at the center.

IMG_5844.jpg

・揚米茄子 特製肉味噌 Fried eggplant special meat miso

生姜、葱、大蒜がたっぷり入った特製肉味噌を米茄子と一緒にいただきます。
食欲の落ちる夏も、この肉味噌ならばもりもり御飯がすすみますよ。
We will have special meat miso with plenty of ginger, green onions and large omen with rice eggplant.

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・凍結トマトのベジ素麺 Vegetarian noodles

自家製麺つゆに、自家製豆乳マヨネーズを合わせて作る特製だしに、たっぷりのお野菜とカリカリに焼いた油揚げ、凍結トマトを合わせていただく精進素麺。最近マクロビに興味津々の私が2日に一回は食べているお料理です。笑
スイスイ身体に入っていきますよ。お野菜って身体に優しいんだな〜って実感できるお素麺です。

Vegetable noodles that bring together frozen tomatoes. Recently I am eating cuisine which I am interested in macrobi once I eat every two days.

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・胡瓜福神漬け Pickles of cucumber

学生時代、長野出身の友人に教えてもらったお漬け物です。
胡瓜を煮るのっ??!!って、当時は衝撃でしたが、長野では至って普通のお料理のようです。
まるで市販の胡瓜の○ゅうちゃんみたいなお漬け物です。笑
長期保存できるので、重宝しています。
It is pickles taught by friends from Nagano when I was a student.

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・ジャスミンプリン Jasmine pudding 
IMG_5786.jpg

さっぱりとしたプリンを作りたくて試行錯誤しましたが、作り方は至ってシンプル。
ジャスミンティーで作るゼリーがポイントです。
爽やかさをアピールしたくて、今回一番撮影頑張りました。エヘヘ♪(〃▽〃)


2018年7月のレッスンポイントは、魚の扱いと夏野菜の扱いです。
鮎と鱧のお扱い方と、色を鮮やかにシャキッと夏野菜をいただく方法をお伝え致します。
The lesson point in July 2018 is handling of fish and treatment of summer vegetables.
I will tell you how to handle Ayu and Hamo and how to get summer vegetables with vivid colors.


ご興味のある方は、ぜひ体験レッスンにお越しくださいませ♪(^∇^)
I am studying English now, but I will respond very hard.
If you are interested in Japanese cuisine, please take a look at HP and come to a trial lesson.


料理教室四季HP Japanese Cooking Class SIKI

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